O NOUĂ ETAPĂ DE DEZVOLTARE CU UN NOU CEO

O NOUĂ ETAPĂ DE DEZVOLTARE CU UN NOU CEO

MATECO ROMÂNIA INTRĂ ÎNTR-O NOUĂ ETAPĂ DE DEZVOLTARE CU UN NOU CEO

Începând cu 1 martie, mateco România are un nou CEO, Dl. Anthony Pille originar din Belgia. Cu o experiență profesională internațională de peste 12 ani în busine ss management și planificare strategică și organizațională corporativă, Dl. Pille preia conducerea mateco România oferind consiliere, îndrumare și asistență operațională.

La începutul lunii aprilie am avut plăcerea să discutăm cu Dl. Pille într-un interviu acordat în exclusivitate. Am dorit să aflăm care sunt planurile și obiectivele mateco România sub noul management.

Mașini&Utilaje: Care este istoricul de colaborare în marea familie mateco și cum ați ales mateco România?
Anthony Pille: mateco este o companie internațională cu peste 50 de ani de experiență, specializată în vânzarea și închirierea de echipamente pentru acces și lucru la înălțime și cu o rețea extinsă în 15 țări din Europa și America Latină. Alegerea de a face parte din familia mateco s-a bazat pe experiența și reputația excelentă a companiei la nivel internațional, precum și pe capacitatea sa de a furniza echipamente de înaltă calitate și servicii profesionale. În ceea ce privește mateco România, aceasta a dezvoltat o prezență puternică pe piața locală, fiind recunoscută pentru calitatea serviciilor oferite, precum și pentru abordarea sa orientată către clienți. În ceea ce mă privește, munca m-a purtat mereu în diferite țări și diferite continente. Am lucrat în Europa, SUA, Canada și China, prin urmare sunt extrem de adaptabil la noi locații, culturi și noi contexte. Mă bucur că am revenit în Europa și sunt mai aproape de țara natală, Belgia și de familie. Așadar, a fost o alegere naturală să fac parte din familia mateco.

Mașini&Utilaje: Care este overview-ul pe care l-ați avut încă de la prima vizită la sediul din România?
Anthony Pille: Suntem activi într-un spectru larg de activități și acordăm atenție tuturor nevoilor partenerilor și clienților noștri, oferindu-le soluții și servicii complete. Aceasta arată un angajament puternic față de clienți și dorința de a livra valoare adăugată în diverse domenii, cum ar fi construcții, rezidențial, evenimente și proiecte speciale. Adoptarea tehnologiei și utilizarea unor soluții digitale avansate constituie un avantaj competitiv major pe care mateco îl are în piața de închirieri de
echipamente.

Mașini&Utilaje: Care sunt direcțiile de dezvoltare pentru anul acesta?
Anthony Pille: În primă instanță, principala preocupare este întreținerea și păstrarea flotei de echipamente la cele mai înalte standarde de siguranță pentru asigurarea funcționării corespunzatoare. Continuăm să investim în reînnoirea flotei de echipamente pentru închiriere și acest lucru arată o încredere puternică în dezvoltarea pieței din România. Cred mult în capacitatea de dezvoltare a României și vom continua să investim aici. O altă direcție este dezvoltarea sediilor locale, prioritare fiind cele din Transilvania și Moldova. Sediul central în care ne aflăm acum este doar standardul pe care dorim să îl replicăm și în celelalte locații și să îl oferim colegilor noștri, evident, la o scară mai mică.

Mașini&Utilaje: mateco România deține o flotă impresionantă de utilaje și un procent important îl ocupă echipamentele electrice. Veți continua să dotați flota cu echipamente electrice?
Anthony Pille: Credem foarte mult în electrificare, acesta este viitorul și vedem cum piața se dezvoltă în această direcție. Deși în Vest acest trend este mult mai amplu vedem deja cum el se accelerează și în partea de Est. Sunt deja clienți care vin cu cereri exacte pentru echipamente electrice. mateco România are peste 900 de utilaje acționate electric, dintr-un total de circa 4500 de utilaje aflate în flotă și vom continua să achiziționăm utilaje acționate electric. Întrucât suntem preocupați de impactul asupra mediului, inclusiv flota de autoturisme și camioane este echipată cu motoare nepoluante (Euro 5 sau Euro 6). La sediul central avem montate două stații duble pentru încărcarea autoturismelor electrice.

Mașini&Utilaje: mateco România a dezvoltat singurul program de fleet management integrat pentru echipamente, veți continua dezvoltarea acestui program?
Anthony Pille: Da, dorim să extindem acest program și pentru celelalte țări. În România mateco este TOP LEADER în piața pentru smart data și digital. Am fost impresionat să văd nivelul avansat care există aici pentru exploatarea digitală a datelor din teren.

Mașini&Utilaje: Care sunt cele trei valori esențiale după care vă ghidați în business?
Anthony Pille: Cele trei valori principale după care mă ghidez sunt integritatea, onestitatea și loialitatea, atât în viață cât și în afaceri. Sunt valori care ajută la construirea unui mediu de afaceri etic, bazat pe încredere și respect, și care contribuie la stabilirea unor relații de lungă durată cu parteneri, clienți și colegi.

 

Citeste mai multe in articolul de pe www.masinisiutilaje.ro