JLG, lider mondial in echipamente de constructii, isi muta productia europeana de nacele la Medias

__________________________________________________________________________________________________________

Bucuresti, 17 februarie 2012 – JLG Industries, Inc., companie apartinând grupului Oshkosh Corporation [NYSE:OSK], a anuntat, în cadrul masurilor de restructurare a productiei sale globale, ca nacelele cu brat articulat produse în Europa, modelele 450 seria II si 510AJ, vor fi fabricate la unitatea JLG din Medias, România. Centrul de productie este situat la 60 km de Sibiu, în centrul României. 

Anuntul face parte dintr-o initiativa de afaceri strategica, mondiala, mai ampla, orientata catre satisfacerea exigentelor unei economii dinamice si globale. JLG dispune de unitati de productie în Pennsylvania si Ohio - S.U.A., Tianjin - China, Maasmechelen - Belgia, Tonneins - France si Medias - România, având totodata centre de service si asistenta tehnica pe tot globul. În România, distribuitorul exclusiv al nacelelor marca JLG este compania Industrial Access,  liderul pietei românesti în domeniul nacelelor si platformelor pentru acces si lucru la înaltime.

„Cu centrul de la Medias, JLG îsi continua expansiunea în calitate de fabricant global. Astfel putem satisface si chiar depasi asteptarile clientilor, oferind un raspuns rapid la cerintele pietei.” declara Wayne Lawson, vicepresedinte si director executiv al JLG Industries pentru Europa, Africa si Orientul Mijlociu. „Faptul ca fabricam în aceasta regiune ne va permite în continuare sa livram produsele cerute clientilor si complementeaza celelalte centre de productie pe care le detinem în Europa.” 

România este o piata cu un potential important de dezvoltare în ceea ce priveste contructiile de dimensiuni ample, care presupun investitii majore si echipamente performante. Ma refer la porturi, stadioane, parcuri eoliene, pentru a aminti numai câteva dintre acestea. De aceea Industrial Access a decis sa aiba în portofoliul sau de utilaje cele mai bune branduri la nivel international, dintre care JLG este lider. Am ales calitatea si durabilitatea pe termen lung, ca si garantii pe care vrem sa le oferim clientilor nostri”, arata Stefan Ponea, CEO & Managing Partner, Industrial Access.

Din totalul flotei în numar de 800 de utilaje detinute de Industrial Access, 70% poarta brandul JLG. În 2012, compania va investi pâna la 2,5 milioane de euro în utilaje noi, din care 50% va pleca spre comenzi pentru utilajele produse la Medias si în alte fabrici JLG din lume.Despre Industrial Access RomâniaCu o cota de piata de 23% în anul 2011, compania Industrial Access România este liderul pietei românesti în domeniul nacelelor si platformelor pentru acces si lucru la înaltime din România (servicii de închiriere, vânzare, post-vânzare, consultanta, finantare, etc). Organizatia ofera solutii la cheie care garanteaza succesul oricarui proiect si eficientizarea costurilor pentru clientii sai. Eforturile companiei se concentreaza spre a oferi exact solutiile de care are nevoie clientul, atunci când are nevoie si strict pentru perioada de timp determinata.In luna iunie a anului 2011, compania a fost desemnata castigatoarea sectiunii “Small Rental Company of the Year” (cu o cifra de afaceri sub 15 milioane euro), a galei European Rental Awards 2011.

Actionarul majoritar al companiei, Balkan Accession Fund (BAF), este un fond de investitii regional, în valoare de 110 milioane de euro, creat pentru a identifica oportunitatile de investitii generate de integrarea României în Uniunea Europeana, din 2007, dar si pentru a investi, selectiv, în alte tari din regiunea balcanica. Investitorii principali ai fondului sunt RAEF, BERD, FMO si BSTDB.

Despre JLG Industries, Inc. JLG Industries, Inc. este lider mondial în proiectarea, fabricarea si comercializarea de echipamente de ridicat. Variatul portofoliu de produse al companiei include marci de prestigiu, cum sunt platformele aeriene de lucru JLG®, stivuitoarele telescopice JLG, SkyTrak® si Lull®, precum si o gama larga de accesorii complementare care contribuie la cresterea versatilitatii si eficientei acestor produse. JLG este o companie din grupul Oshkosh Corporation [NYSE: OSK]. Pentru mai multe informatii despre JLG Industries, Inc., va rugam sa vizitati www.jlg.com

Despre Oshkosh CorporationOshkosh Corporation este lider în proiectarea, fabricarea si comercializarea unei game largi de echipamente speciale de ridicat, comerciale, de stingere a incendiilor si urgente, precum si de vehicule militare si caroserii de vehicule. Oshkosh Corporation fabrica, distribuie si asigura service pentru produsele cu urmatoarele marci: Oshkosh®, JLG®, Pierce®, McNeilus®, Medtec®, Jerr-Dan®, Oshkosh Specialty Vehicles, Frontline™, SMIT™, CON-E-CO®, London® si IMT®. Produsele Oshkosh sunt apreciate în toata lumea, acolo unde cea mai buna calitate, performanta superioara, fiabilitatea extrema si valoarea pe termen lung au un rol primordial. Pentru mai multe informatii vizitati www.oshkoshcorporation.com.

Pentru  mai multe  informatii despre Industrial Access va rugam sa accesati site-ul www.mymateco.ro sau sa ne contactati la office@industrialaccess.ro, telefon +40 31 405 68 00.

Press Contact 
Dana Tudor
PR Specialist
Industrial Access
0726 55 55 64
dtudor@industrialaccess.ro